Over Renée Merx


Renee Merx

Wie ben ik?

Ik ben ik en dat is meer dan genoeg! Dit is in ieder geval waar ik naar streef in het leven wat ik leef. Ik te zijn en dat genoeg te vinden. Meer dan genoeg!

Ik ben Renee Merx, nieuwsgierig en een onderzoeker. 

Mijn carrière begon als analist op het laboratorium. Onderzoek naar leven op celniveau. Gek genoeg wist ik toen nog net dat dit onderzoeken zo bij mij hoorde. Onderzoek op celniveau is omgezet in onderzoek op mensniveau en energieniveau. Er zijn zoveel overeenkomsten.

Het mensniveau is wat mijn nieuwgierigheid wekt en waar ik elke dag met plezier onderzoek naar doe. Met en zonder klanten.

Onderzoeken, uitvinden, spelen, leven, samen, alleen, bewustzijn, ontspannen, vertrouwen. Leven met alles wat er is. Leven is niet alleen maar leuk, alleen maar licht en alleen maar mooi. Leven heeft veel kanten die belicht mogen worden. Ik ben iemand die alle kanten belicht en onderzoekt hoe ik vanuit vertrouwen kan leven met alles wat er is.

Soms vergeten we in donkere tijden dat er ook lichtpuntjes zijn en soms andersom. Dan vergeten we  in lichte tijden dat er ook donkere kanten zijn. Het een kan niet zonder het ander.

De afgelopen jaren heb ik veel onderzoek gedaan naar mij.

Ik ben opgeleid als essentiecoach. 

Tijdens deze 3 jarige opleiding was de rode draad voor mij: ‘het zien van alle kanten in mijn leven.’ Het stil mogen staan bij gebeurtenissen die mij hebben geraakt.

Een voorbeeld hiervan is mijn vervroegde overgang die zich al aandiende vlak na de geboorte van onze dochter op mijn 33e. Alleen maar blij zijn dat we toch al een dochter hadden sleepte mij door de tijd na de  diagnose heen. Later mocht ik ook voelen dat ik verdrietig en boos was. Door dit ook te kunnen voelen, werd ik rustiger. Kostte het minder energie en is het een onderdeel van mijn leven wat bij mij hoort en wat soms pijn doet en soms dankbaarheid in mij oproept, hierdoor is het gevoel compleet en zorgt het voor rust in mij.

Leven is  En- En

Wat ik heel goed kan en graag doe, is stilstaan,  genieten van het leven en niet teveel moeten. Ik hou ervan om leuke dingen te doen en in werk vooral te doen waar ik blij van word.

Ik heb vertrouwen in het leven en dat wil ik delen, want ik ben er van overtuigd dat je met alle moeilijkheden die het leven ook heeft ook lichtheid en vertrouwen kan hebben. Zien wat er wel is, geeft mij dankbaarheid en dat zorgt weer voor vertrouwen.

Vertrouwen gaat ook over trouw zijn aan jezelf.Ik wil leven met de wetenschap dat het goed genoeg is om Renee te zijn, niet meer en zeker niet minder.

Scroll naar boven